Πράσινη σαλάτα με μήλο και ξηρούς καρπούς
ΜΕΡΙΔΕΣ
4-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
5Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
1/5
#tsoulotip: Καλό είναι να προσθέσουμε το dressing στη σαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε για να μην πανιάσει.
ΥΛΙΚΑ
Για το dressing
100 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
120 γρ. μαγιονέζα
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
2 κ.σ. μέλι
½ κ.γ. κάρυ σε σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη σαλάτα
1 κόκκινο μαρούλι, χοντροκομμένο
1 πράσινο μαρούλι, χοντροκομμένο
2 στικ σέλερι, ψιλοκομμένα
1 κόκκινο μήλο, χοντροκομμένο
1 αχλάδι, χοντροκομμένο
60 γρ. σταφίδες σουλτανίνα
170 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
50 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα
Για το dressing:Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ξύσμα λάιμ, το χυμό λάιμ, το μέλι και το κάρυ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το dressing.
Για τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το κόκκινο μαρούλι, το πράσινο μαρούλι, το σέλερι, το μήλο, το αχλάδι, τις σταφίδες, το καλαμπόκι, τα καρύδια και ανακατεύουμε.Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης και σερβίρουμε αμέσως.