Τάρτα με γιαούρτι & καρύδια
ΜΕΡΙΔΕΣ
6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
15Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
1/5
#tsoulotip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μέλι με σιρόπι σφενδάμου.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα
2-3 κ.σ. μέλι
30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
300 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
Για το σερβίρισμα
Blueberries
Blackberries
Raspberries
Μέλι
Φύλλα μέντας
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C, στον αέρα.
Σε ένα μούλτι, προσθέτουμε τα καρύδια και τα χτυπάμε, μέχρι να θρυμματιστούν.Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο. Φορώντας γάντια μιας χρήσης, ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Απλώνουμε το μείγμα στον πάτω και στα τοιχώματα (μέχρι τη μέση) μιας στρογγυλής φόρμας, 20 εκ., με αποσπώμενη βάση, που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.Ψήνουμε για 10-12 λεπτά και αφήνουμε τη βάση στην άκρη, να κρυώσει τελείως.Απλώνουμε το γιαούρτι ομοιόμορφα μέσα στη βάση και προσθέτουμε τα φρούτα.Πασπαλίζουμε την τάρτα με μέλι, διακοσμούμε με φύλλα μέντας και σερβίρουμε.