Τηγανιά χοιρινή λεμονάτη με μουστάρδα
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
1/5
#tsoulotip: •Προσοχή το κρέας να είναι κομμένο σε μικρά κομμάτια, για να μαγειρευτεί γρήγορα.
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. χοιρινός λαιμός, κομμένος σε μικρά κομματάκια 2-3 εκ.
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρέας σε δόσεις, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία στο τηγάνι.
Σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας από όλες τις πλευρές.‘Έπειτα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να γλασάρει το κρέας.Δοκιμάζουμε, και αν το θέλουμε πιο λεμονάτο, προσθέτουμε λίγο ακόμα λεμόνι και σερβίρουμε.