Μπακαλιάρος αγιορείτικος με δαμάσκηνα
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
45Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2/5
#tsoulotip: Ανάλογα με το πόσο ξαλμυρισμένος είναι ο μπακαλιάρος, ρίχνουμε και το αντίστοιχο αλάτι.
ΥΛΙΚΑ
1.5 κιλό φιλέτα μπακαλιάρου, ξαλμυρισμένα και κομμένα στα 2
150 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
150 γρ. δαμάσκηνα, ξερά
1 κιλό λευκά κρεμμύδια, καθαρισμένα
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, νερό μέχρι να τα καλύψει και τα βράζουμε για 10-15 λεπτά.
Έπειτα, σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 35Χ25εκ. απλώνουμε τις φέτες λεμονιού, τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα δαμάσκηνα, τους κόκκους πιπεριού και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.Ύστερα, με μία κουτάλα ρίχνουμε το κρεμμυδόζουμο (χωρίς τα κρεμμύδια) πάνω από το μπακαλιάρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40-45 λεπτά.Τέλος, σερβίρουμε το μπακαλιάρο ζεστό.