Μπισκότα κολοκύθας με δάκρυα σοκολάτας
ΤΕΜΑΧΙΑ
20-22
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
5Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ
30Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
40Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
1/5
#tsoulotip: Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρουμε για να μην σπάσουν.
ΥΛΙΚΑ
340 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
300 γρ. δάκρυα σοκολάτας
180 γρ. πουρέ κολοκύθας
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη, καστανή
100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1 αυγό, large
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
¼ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη.
Έπειτα, αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τις ζάχαρες, το βούτυρο και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.Ύστερα, προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα.Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πουρέ κολοκύθας και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Κατόπιν, προσθέτουμε σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Αμέσως μετά, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.Έπειτα, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.Ύστερα, φοράμε γάντια μιας χρήσης, πλάθουμε μπαλάκια των 45-50 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, φροντίζοντας να αφήσουμε κενό ανάμεσα τους, διότι θα απλώσουν.Τέλος, ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 12 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.