Νέο σύστημα ιχνηλασιμότητας αλλάζει τον κτηνοτροφικό κλάδο

Δημοσιεύτηκε από
Μοιραστείτε το

Mία κεντρική βάση δεδομένων, που θα συλλέγει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των αιγοπροβάτων και των βοοειδών στην πολιτεία Βικτώρια της Νότιας Αυστραλίας, τέθηκε σε λειτουργία πριν από λίγες μέρες. Η καταγραφή που θα γίνεται με το σκανάρισμα ειδικών ηλεκτρονικών ταυτοτήτων (ενώτια), που θα φέρουν τα ζώα, αποτελεί την πρώτη φάση μίας προσπάθειας της χώρας να εγκαταστήσει ένα σύγχρονο σύστημα ιχνηλασιμότητας.

Χρήση ψηφιακών ενωτίων

Η χρήση των ειδικών ψηφιακών ενωτίων στις ζωικές μονάδες έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα χρόνια στην Αυστραλία και είναι υποχρεωτική, ενώ με την εξέλιξη της τεχνολογίας οι πληροφορίες θα μπορούν πια να συλλέγονται και να εισάγονται στο ειδικό λογισμικό NLIS (Εθνικό Σύστημα Ταυτοποίησης Ζώων) προς περαιτέρω επεξεργασία.

NLIS_ixnilasimotita-australiaΚαταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής καταγραφής και την προσθήκη των δεδομένων στο σύστημα έχει οριστεί η 1η Ιανουαρίου του 2022. Από το 2018, όμως, οι αγοροπωλησίες του ζωικού κεφαλαίου στη Βικτώρια στο σύνολό τους θα πρέπει να γίνονται με ζώα που έχουν «σκαναριστεί» και φέρουν πληροφορίες τόσο για τον πωλητή όσο και για τον αγοραστή.

Ωστόσο, δεν λείπουν και εκείνοι που θεωρούν τη νέα μέθοδο ιχνηλασιμότητας ασύμφορη. Ειδικότερα, το Τμήμα Γεωργίας, Οικονομικών Πόρων και Επιστημών της Αυστραλίας εκτιμά ότι ένα τέτοιο σύστημα, που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον «άνθρωπο», δεν θα είναι τόσο πρακτικό ούτε οικονομικά αποδοτικό για τη βιομηχανία.

Νέο σύστημα ιχνηλασιμότητας αλλάζει τον κτηνοτροφικό κλάδο is a post from ypaithros.gr.


Μοιραστείτε το
Κατηγορία:
Αγροτικά νέα
CLOSE
CLOSE
Open

Menu Title