Πιπερόπιτα
ΜΕΡΙΔΕΣ
8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Ω 30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
1/5
#tsoulotip: Σοτάρουμε τα λαχανικά για να δώσουν περισσότερη γεύση στο φαγητό και να μην βγάλουν πολλά υγρά όταν ψηθούν.
ΥΛΙΚΑ
550 γρ. πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε χοντρούς κύβους
2 αυγά, medium
200 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε κυβάκια
70 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
80 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο
160 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
3 κλ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
5 φύλλα χωριάτικα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Παπαρουνόσπορο, για το πασπάλισμα
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τις πιπεριές και τις σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε και αυτά για 1-2 λεπτά.Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα πράσα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα μαγειρεύουμε και αυτά για 2-3 λεπτά.Μόλις είναι έτοιμα, αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.Αφού κρυώσουν, προσθέτουμε στο παραπάνω μπολ τα αυγά, τη φέτα, τη γραβιέρα, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Ύστερα, λαδώνουμε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 29εκ. και το καλύπτουμε με ένα φύλλο, το οποίο λαδώνουμε επίσης.Ακριβώς από πάνω, τοποθετούμε ένα φύλλο ακόμα δημιουργώντας έναν σταυρό, το λαδώνουμε και σκεπάζουμε με ένα λαδωμένο φύλλο ακόμα.Κατόπιν, απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα τη γέμιση που δημιουργήσαμε και τοποθετούμε από πάνω 2 λαδωμένα φύλλα σε σχήμα σταυρού.Έπειτα, κόβουμε λίγο τις άκρες, αν δούμε πως προεξέχουν αρκετά, και τις τυλίγουμε προς τα μέσα.Στη συνέχεια, χαράσσουμε την πίτα σε τρίγωνα κομμάτια, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 1 ώρα και 15 λεπτά.Μόλις είναι έτοιμη η πιπερόπιτα, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.