Πλήρωσε τον Λάζαρο η ΑΕΚ

Δημοσιεύτηκε από
Μοιραστείτε το

Η Ένωση κατέβαλε 41.105 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε οφειλές. Συνεχίζεται η… κόντρα των δύο πλευρών.

Στην καταβολή του ποσού 41.105 ευρώ προς την πλευρά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου προχώρησε τη Δευτέρα (5/11) η ΑΕΚ, όπως ειπώθηκε στην εκδίκαση της προσφυγής του ποδοσφαιριστή, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.

Όπως είπε η Ελευθερία Ρίζου, δικηγόρος της Ένωσης, η ΠΑΕ κατέβαλε 27.805 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, 10.000 για την πρόκριση στο Europa League, 3.000 ευρώ για ενοίκια και 400 ευρώ ως επίδομα άδειας για το 2018.

Η κόντρα των δυο πλευρών πλέον, αφορά τους φόρους του συμβολαίου που υπεγράφη τον Αύγουστο του 2016 και την εισφορά αλληλεγγύης, ποσό που ανέρχονται συνολικά σε 33.000 ευρώ.

Η Ελευθερία Ριζου ισχυρίστηκε ότι η εισφορά αλληλεγγύης δεν είναι φόρος και ότι δεν προκύπτουν από το εκκαθαριστικό του ποδοσφαιριστή αν όλα τα εισοδήματα του προέρχονται από την ΑΕΚ (με μεγαλύτερα εισοδήματα, θα υπάρχει και μεγαλύτερος φόρος). Γι” αυτό το λόγο μάλιστα, κατέθεσε ένσταση αοριστίας. «Καταβάλαμε τις νόμιμες παρακρατήσεις και τις υποχρεώσεις μας. Η εισφορά αλληλεγγύης δεν αποτελεί φόρο εισοδήματος. Καταβάλαμε τους φόρους όπως λέει η κείμενη νομοθεσία…» είπε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση ήρθε από τη δικηγόρο του διεθνή μεσοεπιθετικού, Άσπα Σουλούκου που αρνήθηκε την ένσταση αοριστίας. «Στην συμφωνία που υπεγράφη αναφέρεται ότι δεν θα είχε καμία φορολογική επιβάρυνση ο παίκτης. Η αντίδικος οφείλει την εισφορά αλληλεγγύης και από το εκκαθαριστικό του προκύπτει ότι όλα τα εισοδήματα του είναι από την ΑΕΚ» ανέφερε.

Ως μάρτυρας του ποδοσφαιριστή, κατέθεσε ο μάνατζερ του Αντώνης Αποστολόπουλος. «Τα ποσά της συμφωνίας ήταν «καθαρά». Ήταν σημαντικό θέμα γιατί προέρχονταν από ένα υψηλό συμβόλαιο στην Ιταλία και ήταν σημαντικό τα ποσά να είναι «καθαρά». Ο παίκτης έχει καταβάλει τους φόρους από την τσέπη του για να μην του μπλοκάρουν τους λογαριασμούς» δήλωσε.

Οι δυο πλευρές πήραν προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα (12/11) για την κατάθεση υπομνημάτων όσον αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι της μεταξύ τους διαμάχης ενώ να σημειωθεί ότι θα επαναληφθούν οι προσφυγές των δυο ΠΑΕ, έπειτα από απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Αυτό βέβαια, δεν εμποδίζει σε τίποτα τον παίκτη, να αγωνίζεται κανονικά στον Ολυμπιακό.

Από την μεριά της ΑΕΚ πάντως, διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη πληρωμή δεν αφορά λήξη της διαμάχης και ότι το κυρίως μέρος της συνεχίζει να ισχύει.

Πηγή


Μοιραστείτε το
Κατηγορία:
Αθλητικά&Sports
CLOSE
CLOSE
Open

Menu Title