Συνάντηση Βασιλειάδη με τη διοίκηση της Super League – Διαφωνεί η Λίγκα με τη διακοπή του πρωταθλήματος

Δημοσιεύτηκε από
Μοιραστείτε το

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης της Super League, οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση για επ΄ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος. 

Ο Γιώργος Στράτος, πρόεδρος της Super League, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ανέφερε ότι η Λίγκα ζητά την ταχύτερη δυνατή επανέναρξη των πρωταθλήματων, ωστόσο διευκρίνισε ότι οι εκπρόσωποι είναι παρόντες σε ό,τι ζητηθεί.

Ο κ. Στράτος εισέρχεται στο υπουργείο

«Η διακοπή δεν ωφελεί κανέναν και σε τίποτα, ακυρώνει ό,τι θετικό έχει γίνει και υφίσταται. Θέτει σε τεράστια διακινδύνευση ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο πέρα από τις οικονομικές συνέπειες επί δικαίων και αδίκων σε όλες τις ομάδες του συνεταιρισμού μας» επισήμανε.

Τόνισε επίσης τα εξής: «Η διακοπή του πρωταθλήματος ακυρώνει ό,τι θετικό έχει γίνει και θέτει σε τεράστια διακινδύνευση όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, πέραν των οικονομικών συνεπειών σε όλες τις ομάδες. Υφίσταται νόμος, υπάρχουν προβλεπόμενες ποινές, υπάρχουν αρμόδια όργανα για να καταλογίσουν ευθύνες και αυτή είναι η δική μας άποψη. Σε ό,τι κριθεί αναγκαίο για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου, πάντα εναρμονισμένο με τους διεθνείς κανονισμούς, εμείς θα είμαστε αρωγοί με συγκεκριμένες προτάσεις».

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που ακολούθησαν το επεισοδιακό ματς στην Τούμπα. Μετά την απόφαση για τη διακοπή του πρωταθλήματος, η FIFA απέστειλε επιστολή αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο του Grexit, καθώς «πιθανή αποτυχία των αρμοδίων οργάνων να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα και να εξαλείψουν κάθε είδους βία ώστε να εγγυηθούν την ομαλή λειτουργία των εθνικών διοργανώσεων, θα αναγκάσει τη FIFA να στείλει την υπόθεση στο στο Συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις».

Πάντως ο υφυπουργός αθλητισμού σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει Grexit».

Μιλώντας στον Ant1, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο υφυπουργός διερωτήθηκε, μεταξύ άλλων, ότι «όταν κάνει αυτή την μπούκα ο Σαββίδης τι να πω μετά στον πιτσιρικά, στον 18άρη, που θα μπει μέσα όταν το κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος του;».

Επίσης, ανέφερε τα εξής: «Εμείς δεν μπορούσαμε να βλέπουμε την κατάσταση να περνάει χωρίς να κάνουμε κάτι. Χωρίς, να υποχρεώσουμε τα όργανα του ποδοσφαίρου να πάρουν και αυτοί τις ευθύνες που του αναλογούν. Σε όλο τον κόσμο το ποδόσφαιρο έχει τα δικά του όργανα. Στην Ελλάδα αυτά δεν έγιναν ποτέ σεβαστά γιατί υπήρχαν αυτές οι σχέσεις εξάρτησης ανάμεσα στους συλλόγους και στα όργανα του ποδοσφαίρου. Σας θυμίζω την επιστολή που έστειλε η FIFA χτες το βράδυ και ζητά από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου να πάρουν μέτρα. Τα αρμόδια όργανα δεν είναι η Κυβέρνηση, είναι τα πειθαρχικά του όργανα που αποτελούνται από τακτικούς δικαστές. Με τα καλά και τα κακά τους».

Πηγή


Μοιραστείτε το
Κατηγορία:
Αθλητικά&Sports
CLOSE
CLOSE
Open

Menu Title