Φασόλια με βούτυρο και αυγά
ΜΕΡΙΔΕΣ
6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
2/5
#tsoulotip: Μπορούμε άμα επιθυμούμε να βάλουμε και λουκάνικο ή να το κάνουμε καυτερό προσθέτοντας μπούκοβο
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. γίγαντες, μαγειρεμένους μαζί με τα υγρά
400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
300 γρ. φασόλια, μαγειρεμένα
200 γρ. φασόλια, κόκκινα
100 γρ. σπανάκι, baby
50 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
2 αυγά, medium
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, λίγο λάδι και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά.
Ρίχνουμε μετά τα ντοματίνια και τα μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαμέτρου 20Χ30 εκ.Ρίχνουμε μέσα και τα φασόλια μαζί με το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 25 με 30.Τα τελευταία 5 με 7 λεπτά σπάμε μέσα και τα αυγά.Μόλις είναι έτοιμο σερβίρουμε ζεστό.