Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

80 εκατομμύρια για έργα σε Σούλι, Κόνιτσα, Τζουμέρκα, Αχέροντα και θέατρα

ESPA-2021-2027

Έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 80 εκατομμύριων ευρώ περιλαμβάνει η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση που θα υλοποιηθεί κατά τη νέα προγραμματική περίοδο, αντλώντας κονδύλια κυρίως από το ΕΣΠΑ αλλά και άλλους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς.

Στο νέο ΕΣΠΑ η ΟΧΕ θα περιλαμβάνει την Βόρεια Πίνδο, με επίκεντρο τις Ιαματικές πηγές Αμαράντου – Καβασίλων – Πυξαριάς.Τα Μαστοροχώρια Κόνιτσας. Την Νότια Πίνδο, με επίκεντρο το Συρράκο, τους Καλαρρύτες και το Βαθύπεδο για τα Ιωάννινα ,το Αθαμάνιο ,τα Θεοδώριανα και όρος Λάκμος για την Άρτα. Το Τετραχώρι Σουλίου και την περιοχή του Αχέροντα από τις πύλες του Άδη μέχρι τις εκβολές .

Από τα υπόλοιπα έργα που προβλέπονται ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων ο Οδικός άξονας Μέρτζιανη – Καβάσιλα – Αμάραντος, με προϋπολογισμό έξι εκατομμύρια. Η βελτίωση των υποδομών στην κοινότητα Συρράκου με 6,5 εκατομμύρια και η αποκατάσταση του ιστορικού πυρήνα Σουλίου με έξι εκατομμύρια.

Τέλος προβλέπονται 15 εκατομμύρια ευρώ για συνέχιση των έργων στους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδώνης, των Γιτάνων, της Νικόπολης και της Κασσώπης.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή