Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αμβρακία Οδός: Aρχές του 2024 το τελευταίο τμήμα

Μικρή μετάθεση θα έχουμε κατά πληροφορίες στην παράδοση στην κυκλοφορία του τελευταίου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Αμβρακία Οδός. Αν και είχε προγραμματιστεί η τελετή παράδοσης να γίνει μέχρι το τέλος του έτους, αυτό φαίνεται πως θα γίνει στις αρχές του 2024. Ο λόγος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο ypodomes.com είναι τα αρχαία που έχουν βρεθεί στην περιοχή του Δρυμού.

Είναι άλλωστε και η τελευταία εκκρεμότητα που υπάρχει σήμερα στο τμήμα που είναι υπό κατασκευή Δρυμός-Βόνιτσα. Στο ίδιο πνεύμα κινείται και απόφαση της τροχαίας καθώς με απόφαση του Αναπληρωτή Αστυνομικού Διευθυντή Ακαρνανίας Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου «Περί προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, Α΄ και Β΄ φάσης για την κατασκευή εργασιών ενοποίησης του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο-Αμβρακία, από την χ/θ 27+000 έως την χ/θ 27+850 (περιοχή Δρυμού), με τα εκατέρωθεν ολοκληρωμένα τμήματα του έργου: «Υπολειπόμενες εργασίες για την κατασκευή της οδικής σύνδεσης της περιοχής Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά-Νότου», προβλέπονται τα ακόλουθα:

1.-Τον περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος και των ορίων ταχύτητας των οχημάτων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο – Αμβρακία, για την ολοκλήρωση των εργασιών ενοποίησης του αυτοκινητόδρομου στην περιοχή του Δρυμού από Χ.Θ.27+000 έωςΧ.Θ.27+850, απαιτείται η εφαρμογή των παρακάτω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σύμφωνα με τις ανωτέρω (4) σχετικές μελέτες:

Α΄ φάση: Για την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών στον αριστερό κλάδο του αυτ/μου (κατεύθυνση προς Βόνιτσα) από την Χ.Θ.27+000 έως την Χ.Θ.27+850, απαιτείται ο περιορισμός του πλάτους κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνται στην υφιστάμενη οδό. Σε αυτή τη φάση κατασκευής η κυκλοφορία των οχημάτων στην υφιστάμενη οδό θα πρέπει να μετατοπιστεί όσο το δυνατόν δεξιότερα και το πλάτος κυκλοφορίας θα περιοριστεί στα 7,00μ.,για τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Α φάσης συνδέονται ανατολικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του DSR22 (εκτροπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, από την χ/θ 25+400 έως την χ/θ 26+200 της υφιστάμενης Εθνικής Οδού Αμφιλοχίας – Λευκάδας (χ/θ 27+800 έως χ/θ 28+600 του νέου αυτοκινητόδρομου αντίστοιχα) και την διεξαγωγή αυτής, μέσω της δεξιάς παράπλευρης οδού DSR 22), οι οποίες παρατείνονται μέχρι την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου και δυτικά με υφιστάμενές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του τμήματος 24+500 έως Χ.Θ 27+100.

Β΄ Φάση: Με την ολοκλήρωση των εργασιών ενοποίησης του αριστερού κλάδου της αρτηρίας, για το τμήμα από Χ.Θ.27+000 έως και την Χ.Θ.28+000, τα οχήματα κινούνται στον αριστερό κλάδο της αρτηρίας για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του δεξιού κλάδου αυτοκινητόδρομου.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Β φάσης συνδέονται ανατολικά με τις ως άνω αναφερόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του DSR22 και δυτικά με υφιστάμενές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του τμήματος 24+500 έως Χ.Θ27+100.

Πηγή: Ypodomes.com

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή