Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Διαμαρτυρία Μελισσοκόμων στα Ιωάννινα

melissokomoi-qj5yhw2680piywyvsfodkgtgwd5nipw2o3gdcgyy0o

Και οι μελισσοκόμοι της Ηπείρου εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους, με μια μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο των Ιωαννίνων. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κρατώντας κυψέλες, κερήθρες και φορώντας μάσκες, οι μελισσοκόμοι πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία ζητώντας λύσεις από την κυβέρνηση.

Κατέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με επίκεντρο τις ελληνοποιήσεις στο μέλι, το υψηλό κόστος, ειδικά το ενεργειακό και τις νέες δασικές διατάξεις που επέφεραν βαριά πρόστιμα.

Ο Πρόεδρος του μελισσοκομικού συλλόγου Ιωαννίνων, Νίκος Κωνής, αναφέρθηκε σε περιστατικά που οδήγησαν σε πάνω από τριάντα πρόστιμα, από το δασαρχείο Ιωαννίνων, λόγω “παράνομων”, όπως τις χαρακτηρίζει, δασικών διατάξεων. Για το θέμα αυτό ο Μελλισοκομικός Σύλλογος έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι πρόεδροι των υπόλοιπων μελισσοκομικών συλλόγων της Ηπείρου επισήμανα,ν ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει κρίσιμες στιγμές, κυρίως λόγω των νοθειών στο μέλι και των ελληνοποιήσεων. Οι μελισσοκόμοι ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του τομέα και η προστασία των επαγγελματιών μελισσοκόμων.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή