Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (25η Νοεμβρίου), αστυνομικοί που υπηρετούν σε Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, συμμετείχαν σε δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού.

Πιο αναλυτικά, στην Άρτα, στελέχη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας συμμετείχαν την 22-11-2023 σε ενημερωτική ομιλία που συνδιοργανώθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Άρτας και την 27-11-2023 σε δράση που πραγματοποιήθηκε από το Γυμνάσιο και Λύκειο Νεοχωρίου Άρτας.

Ακόμη, την 24-11-2023 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών και το Οικοτροφείο Ψυχικής Υγείας Φιλιατών διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό σε πολίτες.

Τέλος, την 27-11-2023 στα Ιωάννινα, Αξιωματικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων συμμετείχε ως ομιλητής σε εκδήλωση που οργανώθηκε από την γυναικεία εθελοντική οργάνωση «Χ.Ε.Ν.» Ιωαννίνων.

Επισημαίνεται ότι σε όλη την Ήπειρο λειτουργούν συνολικά 5 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, επιτελικού χαρακτήρα, ενώ στα Ιωάννινα έχει ιδρυθεί και λειτουργεί ένα από τα συνολικά 18 σε όλη την Ελλάδα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας με επιχειρησιακά και προανακριτικά καθήκοντα.

Χρήσιμες πληροφορίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας καθώς και για τις αστυνομικές υπηρεσίες που έχουν ιδρυθεί για τον σκοπό αυτό, είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή