Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δράση του 1ου ΚΔΑΠμεΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την υιοθέτηση του Προγράμματος Δράσης για τα ΑμεΑ το Δεκέμβριο του 1992.

 

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει με κάποιας μορφής αναπηρία.

Ειδικότερα στην Ελλάδα, τα άτομα με Αναπηρία υπολογίζονται γύρω στο 1 εκατομμύριο.

Ο «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής» Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ιωαννιτών  με το προσωπικό του 1ου ΚΔΑΠ μεΑ, το οποίο λειτουργεί από τις αρχές του 2019 την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου  θα βρίσκεται στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου, παραπλεύρως του κτηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου και ώρα 10:00 π.μ -13:00 μμ., πραγματοποιώντας δράσεις και μια μικρή έκθεση έργων των παιδιών του.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας λοιπόν, είναι ένα κάλεσμα για δράση, προτρέποντας τις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο να αναγνωρίσουν και να υποστηρίξουν τα δικαιώματα των ατόμων αυτών. Μέσω της κατάρριψης των εμποδίων, της προώθησης της προσβασιμότητας και της ενίσχυσης των ευκαιριών εκπαίδευσης και απασχόλησης

Στόχος δικός μας σήμερα είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας και  να σταθούμε όλοι μαζί δίπλα στα Άτομα με Αναπηρία.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή