Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η αγροτική ανάπτυξη και οι παραγωγοί της Άρτας

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ-ΣΤΥΛΙΟΣ-IMG_8975

Επί τάπητος τίθεται το θέμα της αγροτικής ανάπτυξη, με τον βουλευτή Γιώργο Στύλιο να συζητά για τα βασικά αγροτικά θέματα στην περιοχή της Άρτας.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε συνάντηση εργασίας με τον αρμόδιο υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη για μια σειρά από αγροτικά ζητήματα.

Στην κορυφή της ατζέντας ήταν η αντιμετώπιση του μαύρου ακανθώδη αλευρώδη, η στήριξη των παραγωγών της Άρτας και ο προγραμματισμός μια σειράς έργων υποδομής για τον πρωτογενή τομέα του νομού.

Επιλπέον, ο κ. Στύλιος υπογράμμισε τη σημασία της ανακάλυψης ενός αποτελεσματικού τρόπου καταπολέμησης του μαύρου αλευρώδη για την προστασία των καλλιεργειών εσπεριδοειδών.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό και την πορεία των αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων της πεδιάδας της Άρτας.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήδη χρηματοδοτεί έργα ύψους 16 εκατ. Ευρώ, ενώ σχεδιάζεται και μια νέα μελέτη και η κατασκευή νέων αρδευτικών. Τα έργα αφορούν σύγχρονες υποδομές που βελτιώνουν τη διαχείριση του νερού, μειώνουν τα κόστη για τους παραγωγούς και ταυτόχρονα προστατεύουν τις καλλιέργειες από την ακαρπία και τον παγετό.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή