Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ιωάννινα: Τηλεφωνική απάτη με λεία 10.000 ευρώ

τηλεφωνική απάτη

Στα χέρια της αστυνομίας η… εισπράκτορας

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που επιδίδεται σε τηλεφωνικές απάτες. Η σύλληψη έγινε την ώρα που η αλλοδαπή πήγε να παραλάβει δέκα χιλιάδες ευρώ από ηλικιωμένο άτομο στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από την Ασφάλεια Ιωαννίνων, ύστερα από πλήθος καταγγελιών πολιτών στα Ιωάννινα από χθες το πρωί, ότι δέχθηκαν τηλεφωνήματα από άγνωστους, οι οποίοι προσποιούνταν ότι είναι αστυνομικοί και τους ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου συγγενικά τους πρόσωπα να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου, ύστερα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα, που δήθεν είχαν προκαλέσει.

Από την αξιολόγηση και επεξεργασία των καταγγελιών, προέκυψε ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, μέλη της οποίας – βρισκόμενα πιθανόν στο εξωτερικό – πραγματοποιούσαν με απόκρυψη του τηλεφωνικού τους αριθμού αιφνιδιαστικές κλήσεις σε σταθερές τηλεφωνικές συνδέσεις, στοχεύοντας κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα, τα οποία θα παραλάμβανε μέλος της οργάνωσης, που είχε το ρόλο «εισπράκτορα». Μάλιστα, προκειμένου να ασκήσουν ακόμη μεγαλύτερη πίεση στα υποψήφια θύματά τους, γυναικείο μέλος της οργάνωσης προσποιούνταν την κόρη ή εγγονή τους, εκλιπαρώντας για την καταβολή των χρημάτων ώστε να αφεθεί ελεύθερη.

Αφού σκιαγραφήθηκε η δομή της οργάνωσης, συγκροτήθηκαν ειδικές ομάδες αστυνομικών, οι οποίοι εντόπισαν την κατηγορούμενη, που, καθοδηγούμενη μέσω κινητού τηλεφώνου από τα αρχηγικά μέλη, τα οποία είχαν συμφωνήσει με ηλικιωμένο να παραδώσει χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ, μετέβη κάτω από το διαμέρισμά του, όπου εκείνος της πέταξε από το μπαλκόνι πλαστική σακούλα με τα χρήματα.

Ακολούθησε άμεσα η σύλληψη της αλλοδαπής και η κατάσχεση των χρημάτων, ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και 600 ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ανακάλυψη της ταυτότητας των υπολοίπων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή