Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Προβληματισμός για την εστίαση στην Άρτα

ioan-estiasi

Το θέμα της εστίασης, στην πόλη της Άρτας, προκαλεί ανησυχία, μετά και το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση. Ο Σύλλογος Εστίασης συναντήθηκε με τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Όλγα Γεροβασίλη και κύριο θέμα της συζήτησης ήταν το πρόβλημα επιβίωσης που προκαλεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου.

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που παρότι προεκλογικά εξαπατούσε με δήθεν μείωση της φορολογίας, μετεκλογικά προχωρεί σε οριζόντια τιμωρητική φορολόγηση και με αύξηση του ΦΠΑ στα σερβιριζόμενα μη αλκοολούχα ροφήματα και ποτά», αναφέρει ο σύλλογος.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της εστίασης έκανα λόγο για φοροεπιδρομή, θεωρώντας πως σε συνδυασμό με την εκτίναξη του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεών τους λόγω αύξησης κόστους ενέργειας και προμηθειών οδηγούν σε πραγματική καταστροφή.

«Μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δεν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει, με αποτέλεσμα είτε το κλείσιμο μαγαζιών είτε την αναμόρφωση των ωραρίων λειτουργίας τους με επακόλουθο αύξηση της ανεργίας», υπογραμμίζουν οι επαγγελματίες.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή