Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Στις 6 Φεβρουαρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ημερήσια Διάταξη Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου
Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, και ώρα 14.00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με τα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1. Επικύρωση πρακτικών -αποφάσεων των συνεδριάσεων: 1 η /2-1-2024
2. Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το Δ΄ τρίμηνο του 2023 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
3. Έγκριση 1ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2024
4. Έγκριση προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2024
5. Κήρυξη Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης εκτάσεων ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου “Κατασκευή διπλού κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας στη συμβολή της με την Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων” σύμφωνα με την κτηματολογική μελέτη του έργου.
6. Συζήτηση επί των ζητημάτων – προβλημάτων του αγροτικού κλάδου στην Περιφέρεια Ηπείρου και γενικότερα

Έργα διευθέτησης για όμβρια ύδατα οικισμών Δήμου Ζίτσας στο Πρόγραμμα Ήπειρος» 2021-2027»

Δύο έργα διευθέτησης όμβριων υδάτων στους οικισμούς Ελεούσας και Βουνοπλαγιάς του Δήμου Ζίτσας εντάσσονται με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στο Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2021-2027.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής:
– «Διευθέτηση όμβριων υδάτων οικισμού Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς», συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.700.000 ευρώ. Το έργο αφορά την κατασκευή εσωτερικού
δικτύου αποχέτευσης όμβριων στον οικισμό με αποδέκτη του δικτύου τάφρους, ώστε να αποτραπεί η επιφανειακή απορροή στα σημεία των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού, όπου δημιουργείται έντονο πρόβλημα κατά τις περιόδους έντονης βροχόπτωσης.
– «Διευθέτηση όμβριων υδάτων τμήματος οικισμούς Δ.Κ. Ελεούσας», συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.240.000 ευρώ. Το έργο αφορά την κατασκευή
εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων στην Δ.Κ. Ελεούσας, και συγκεκριμένα στις οδούς Βουνοπλαγιάς, Ροδοτοπίου, Λεωνίδα, καθώς και σε
τμήματα των οδών Αναργύρων και Λεωφ. Δημοκρατίας. Αποδέκτης του δικτύου θα είναι υφιστάμενες τάφροι (έναντι Πράσινης Γωνιάς και έναντι της Ε.Ο. Κοζάνης – Ιωαννίνων).

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή