Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ανησυχία για την τρομοκρατία: Ανοιχτά μέτωπα με το εγχώριο αντάρτικο πόλης

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στα γραφεία του δωδέκατου ορόφου της ΓΑΔΑ, εκεί όπου έχει την έδρα της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά και την επιτυχημένη βομβιστική επίθεση στην οδό Σταδίου τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο άγνωστος, που πραγματοποίησε τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, έσπευσε να δηλώσει πως η ενέργεια είναι της οργάνωσης «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» και αυτό δεν χαροποίησε καθόλου τους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ, που πολύ γρήγορα κατάλαβαν ότι έχουν τουλάχιστον δύο ανοιχτά μέτωπα με το εγχώριο αντάρτικο πόλης.

.

Η επιτυχημένη έκρηξη του Σαββάτου, ο κατασκευαστής του μηχανισμού, η υποστηρικτική του ομάδα είναι η δεύτερη οργάνωση, που καλούνται να εξαρθρώσουν μέσα σε δύο μήνες, μετά την «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» που ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση μηχανισμού έξω από τα ΜΑΤ, στην περιοχή του Γουδή τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αυτήν τη φορά, μάλιστα, το αποτέλεσμα δείχνει μία ομάδα που δεν φοβάται να ρισκάρει, κινείται στο κέντρο της Αθήνας και αψηφά τις κάμερες ασφαλείας και έναν τυχαίο αστυνομικό έλεγχο. Γνωρίζει να κατασκευάσει έναν μηχανισμό και να επιτύχει την «τέλεια» έκρηξη, ενώ επιλέγει σωστά το σημείο τοποθέτησης του, ώστε να επιτύχει τις μέγιστες δυνατές ζημιές.

Ήδη έχουν ξεκινήσει και μελετούν οι αστυνομικοί εικόνες από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να δουν τις κινήσεις των δραστών και ενδεχόμενα να εντοπίσουν τα λάθη τους. Περιμένουν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αποτελέσματα από την άρση απορρήτου επικοινωνιών, για να δουν ποιες συσκευές εξέπεμπαν την επίμαχη στιγμή, για να συνδυάσουν τα στοιχεία, αν και ήταν μέρα και ώρα που στην περιοχή κυκλοφορούν εκατοντάδες πολίτες που διασκεδάζουν.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή