Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δημοσκόπηση: Το 66% των Βρετανών θεωρεί λάθος την απόφαση Σουνάκ για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Την έντονη δυσαρέσκεια τους για την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ματαιώσει τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο, με αφορμή όσα ανέφερε ο έλληνας πρωθυπουργός στο BBC για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, εξέφρασαν οι βρετανοί πολίτες.

Δημοσκόπηση του YouGov δείχνει, ότι η πλειονότητα των Βρετανών αξιολόγησε ως εσφαλμένη την απόφαση, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά δυσμενές κλίμα για τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Μεγάλα διεθνή ΜΜΕ (Bloomberg, Financial Times, London Times, Politico κ.ά.) θεωρούν ότι η στάση αυτή μειώνει τη Βρετανία στα μάτια της διεθνούς κοινότητας με τους Βρετανούς να στέλνουν ακόμη και email στον Έλληνα πρωθυπουργό ζητώντας συγγνώμη για την απρεπή στάση του πρωθυπουργού τους.

Η ερώτηση της δημοσκόπησης στους Βρετανούς πολίτες διατυπώνεται ως εξής:

«Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ ακύρωσε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λονδίνο, επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε σε συνέντευξή του την επιθυμία της χώρας του να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Πιστεύετε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ πήρε τη σωστή ή τη λανθασμένη απόφαση να ακυρώσει αυτή τη συνάντηση;».

Το 66% απάντησε ότι η απόφαση ήταν λάθος, το 22% ότι δεν γνωρίζει και μόλις το 11% απάντησε ότι η απόφαση ήταν σωστή.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ποσοστά ανά κόμμα, καθώς ακόμη και οι Συντηρητικοί, το κόμμα του οποίου επικεφαλής είναι ο Σούνακ, έχουν απαντήσει σε ποσοστό 59% ότι επρόκειτο για λανθασμένη απόφαση (το 21% των Συντηρητικών θεωρεί ότι ήταν σωστή).

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή