Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δυτική Όχθη: Επτά νεκροί Παλαιστίνιοι και περικύκλωση νοσοκομείων από τον ισραηλινό στρατό

Στην Γάζα μπορεί να τηρείται για τρίτη ημέρα σήμερα Κυριακή, η παύση πυρός, στην Δυτική Όχθη όμως το αιματοκύλισμα συνεχίζεται. Η χαρά και οι πανηγυρισμοί για την απελευθέρωσή Παλαιστίνιων κρατουμένων, γυναικών και παιδιών -στο πλαίσιο συμφωνίας για ανταλλαγή ομήρων της Χαμάς με κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές- διαδέχεται τον θρήνο και την οργή. Μόνο το τελευταίο 24ωρο ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει επτά Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι.

Οι ισραηλινές επιχειρήσεις στην Δυτική Όχθη είνα σχεδο΄ν στην ”ημερήσια διάταξη” από όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Νεανιάχου με τους ακροδεξιούς εθνικιστές εταίρους της. Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί το διάστημα ατό ενώ μόνο από την έναρξη του πολέμου στην Γάζα την 7η Οκτωβρίου, ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει περίπου 200.

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Τζενίν στο πλαίσιο επιχείρησης του ισραηλινού στρατού για τη σύλληψη Παλαιστίνιου που φέρεται να συμμετείχε σε φονική ενέδρα στη Δυτική Όχθη τον Αύγουστο.

Ο στρατός δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις για το περιστατικό στη Τζενίν, ενώ αυτόπτες μάρτυρες επεσήμαναν ότι σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων και ισραηλινών στρατιωτών.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή