Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Γαλλία: Η αστυνομία συνέλαβε γκουρού ταντρικής γιόγκα που κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών

Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν τον αρχηγό μιας πολυεθνικής οργάνωσης ταντρικής γιόγκα την Τρίτη με την υποψία ότι έκανε πλύση εγκεφάλου σε γυναίκες μαθήτριες του για την σεξουαλική εκμετάλλευσή τους.

Ο Ρουμάνος γκουρού, κεντρικό πρόσωπο της Ομοσπονδίας Άτμαν Γιόγκα συνελήφθη κατά τη διάρκεια μιας μαζικής πρωινής αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή του Παρισιού, σύμφωνα με Γάλλο δικαστικό αξιωματούχο, ο οποίος δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει δημόσια για μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Γάλλος αξιωματούχος αναγνώρισε τον άνδρα ως Gregorian B., τον οποίο τα γαλλικά μέσα αναγνώρισαν ως Γκρεγκόριαν Μπιβολάρου, 71 ετών, διεθνώς γνωστό δάσκαλο της γιόγκα και συγγραφέα. Η ομοσπονδία Aτμαν, η οποία έχει την έδρα της στην Αγγλία, διοργανώνει μαθήματα γιόγκα και εκπαιδεύσεις δασκάλων της γιόγκα.

Σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο, η έρευνα για τον Μπιβολάρου και την ομοσπονδία γιόγκα, η οποία είναι επίσης γνωστή ως Κίνημα για την Πνευματική Ενσωμάτωση στο Απόλυτο (ΜISA), ξεκίνησε μετά από καταγγελίες περί ψυχολογικής χειραγώγησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης εντός της οργάνωσης. Πρώην μέλη της MISA ειδοποίησαν τις αρχές για τις εικαζόμενες παραβιάσεις.

Ο Μπιβολάρου κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων, οργανωμένη απαγωγή, βιασμό και οργανωμένη κατάχρηση αδυναμίας από μέλη μιας αίρεσης, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.

Η Interpol εξέδωσε επίσης ειδοποίηση για τη σύλληψη του Μπιβολάρου για λογαριασμό των αρχών στη Φινλανδία, όπου καταζητείται για φερόμενη συμμετοχή σε εμπορία ανθρώπων.

Ο ιστότοπος της ομοσπονδίας Atman και άλλοι ιστότοποι που πρόσκεινται στον Μπιβολάρου ισχυρίζονται ότι είναι θύμα ευρείας συνωμοσίας με σκοπό την απαξίωση του.

Στις εφόδους στη Γαλλία συμμετείχαν 175 αστυνομικοί και κατέληξαν σε 40 ακόμα συλλήψεις στη γαλλική πρωτεύουσα, στο Σεν-ε-Μαρν, στο Βαλ-ντε-Μαρν και στο Αλπ-Μαριτίμ.

Η επιχείρηση στόχευε πολλές τοποθεσίες που χρησιμοποιούσε η οργάνωση, όπου σύμφωνα με πληροφορίες κατήχθησαν γυναίκες και εξαναγκάζονταν σε σεξουαλικές πρακτικές. Οι τοποθεσίες, που περιγράφονται ως «άσραμ», χρησίμευαν ως στέγαση για γυναίκες που επιλέχθηκαν από τον Μπιβολάρου για μύηση σε πρακτικές ταντρικής γιόγκα, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.

Ο Μπιβολάρου, ο οποίος καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου στη Ρουμανία, ίδρυσε την MISA το 1990. Η οργάνωση επεκτάθηκε διεθνώς ως Atman Yoga Federation.

Σύμφωνα με τον δικαστικό αξιωματούχο, η γαλλική έρευνα βρήκε στοιχεία ότι οι μαθητές εξαναγκάζονταν σε σεξουαλικές δραστηριότητες που περιελάμβαναν τη συμμετοχή σε άσεμνες συνομιλίες μέσω βίντεο για χρηματικό κέρδος. Αυτές οι υποτιθέμενες δραστηριότητες, που υποτίθεται ότι πραγματοποιήθηκαν υπό το πρόσχημα των διδασκαλιών της ταντρικής γιόγκα, αποτελούσαν μέρος ενός περίπλοκου συστήματος οικονομικής εκμετάλλευσης και ελέγχου, είπε ο αξιωματούχος.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή