Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Καταλονία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της χειρότερης ξηρασίας εδώ και 1.200 χρόνια

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον πρόεδρο της περιφερειακής κυβέρνησης Πέρε Αραγονές, περιορισμός στην κατανάλωση νερού από τα έξι εκατομμύρια κατοίκους της περιοχής, με ιδιαίτερα αυστηρά όρια για τη βιομηχανία και τη γεωργία.

Τα μέτρα αφορούν περίπου 200 χωριά, κωμοπόλεις και πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Βαρκελώνη, καθώς το επίπεδο στους ταμιευτήρες νερού της περιοχής έπεσε στο 16% της χωρητικότητάς τους.

Η τοπική κυβέρνηση διευκρίνισε ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση νερού κατά 5% ενώ θα απαγορεύεται να πλένουν τα αυτοκίνητά τους ή να γεμίζουν τις πισίνες τους. Οι αγρότες πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωση νερού κατά 80%.

Με βάση την πρώτη δέσμη των μέτρων, τα οποία αργότερα ενδέχεται να αυστηροποιηθούν αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση, η ημερήσια κατανάλωση νερού κατ’ άτομο στην Καταλωνία θα πρέπει να μειωθεί στα 200 λίτρα από 210 λίτρα που ήταν μέχρι τώρα.

Αυτό έχει αναγκάσει αξιωματούχους στην Καταλονία να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν νερό στη Βαρκελώνη με πλοίο, ένα μέτρο που εφαρμόστηκε το 2008, όταν το επίπεδο νερού στους ταμιευτήρες είχε πλησιάσει το 20% της χωρητικότητάς τους, ενώ υπήρχαν λιγότερα εργοστάσια αφαλάτωσης.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή