Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μητσοτάκης: Επιστολική ψήφος για όλους, εντός και εκτός Ελλάδας

Πλέον καθιερώνεται η επιστολική ψήφος, κάτι που «έχουν υιοθετήσει τα περισσότερα κράτη» όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός ο οποίος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση ως «μία ιστορική τομή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι με την επιστολική ψήφο, η οποία θα ισχύσει από την εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών, «δίνεται ηχηρή απάντηση στην αποχή» καθώς αναμένεται να διευρυνθεί το εκλογικό σώμα και να διευκολυνθούν όχι μόνο οι απόδημοι, καθώς δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν για να ψηφίσουν αλλά και πολίτες εντός της χώρας που θα τους ήταν δύσκολο να συμμετέχουν στις εκλογές. Ως παραδείγματα ο κ. Μητσοτάκης έδωσε τους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία, εποχικούς εργαζόμενους, φοιτητές.

«Όπως είπα, είναι μία ιστορική τομή εκσυγχρονισμού και διεύρυνσης της δημοκρατικής διαδικασίας στη χώρα μας. Έτσι, οι ευρωεκλογές αναδεικνύονται, θα έλεγα, σε ένα πολλαπλό στοίχημα. Πρώτον εδραιώνοντας την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, χωρίς αμφισβητήσεις που θα μπορούσαν να ναρκοθετήσουν την αναπτυξιακή της τροχιά.

Δεύτερον, εκλέγοντας βουλευτές ικανούς για το ρόλο τους, άξιους εκπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο με την παράταξή μας, την παράταξη της Ευρώπης, να έχει δείξει τα οφέλη που μπορεί να φέρει για την πατρίδα σε όλα τα επίπεδα, από το μεταναστευτικό μέχρι το Ταμείο Ανάκαμψης και από τις αμυντικές της συμμαχίες, μέχρι την διεκδίκηση σημαντικών πρόσθετων πόρων από τα ευρωπαϊκά ταμεία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή