Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ολλανδία: Βρέθηκε το δηλητηριώδες πράσινο μάμπα – Τελικά δεν το χε σκάσει!

Oι κάτοικοι της πόλης Τίλμπουργκ στην Ολλανδία ανέπνευσαν με ανακούφιση την Παρασκευή, καθώς μια εξαιρετικά δηλητηριώδης πράσινη μάμπα που θεωρούνταν ότι κυκλοφορούσε ελεύθερη, βρέθηκε τελικά σώα και αβλαβής στο σπίτι του ιδιοκτήτη της.

Το Τίλμπουργκ καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα από τη Δευτέρα, όταν ο ιδιοκτήτης του φιδιού ειδοποίησε την αστυνομία ότι ”του λείπει ένα φίδι”.

Η αστυνομία δημοσίευσε μια φωτογραφία του ”πολύ επικίνδυνου” πράσινου μάμπα μήκους δύο μέτρων, προειδοποιώντας τον κόσμο να μείνει μέσα στα σπίτια του και σε καμία περίπτωση να μην επιχειρήσει να παγιδεύσει το φίδι.

Η τύχη του φιδιού έγινα μάλιστα πρώτη είδηση στην Ολλανδαία – παρά τις γενικές εκλογές της Πέμπτης – με ερπετολόγους να μιλούν τακτικά στην τηλεόραση και στις εφημερίδες για το θέμα.

Οι αρχές χρησιμοποίησαν σκύλους ανιχνευτές και εμπειρογνώμονες φιδιών μάταια για μέρες, πριν από την ανακάλυψη την Παρασκευή: η μάμπα είχε κρυφτεί πίσω από έναν τοίχο από σοβά!

Το φίδι ήταν ”σε εγρήγορση και ενεργό”, δήλωσε ο βιολόγος Φρέεκ Φονκ, ο οποίος βοήθησε στην έρευνα. ”Ήταν σε θέση να πιει αρκετό νερό και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση υγείας”.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της αστυνομίας ότι το φίδι ήταν απίθανο να γλιστρήσει έξω, στον ψυχρό αέρα του ολλανδικού χειμώνα, πολλοί κάτοικοι είχαν οχυρωθεί μέσα στα σπίτια τους.

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή