Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Οι Δανοί θα αφαιρέσουν τον φόρο από τα βιβλία για να αυξηθεί το διάβασμα

spot_img

Οι Δανοί θα αφαιρέσουν τον φόρο από τα βιβλία για να αυξηθεί το διάβασμα

Προφανώς και αυτό θα συνέβαινε μόνο σε μια σκανδιναβική χώρα.

Bλέποντας πως το διάβασμα αρχίζει να περνάει σε δεύτερη μοίρα, η κυβέρνηση της Δανίας σκοπεύει να καταργήσει τον φόρο προστιθέμενης αξίας στα βιβλία, έτσι ώστε να παρακινήσει περισσότερους πολίτες να τα αγοράζουν. Δεν πρόκειται για εικασία, καθότι η ανακοίνωση έρχεται από το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού.

Ο φόρος 25% που επιβάλλεται στα βιβλία στη σκανδιναβική χώρα είναι σήμερα ο υψηλότερος στην Ευρώπη και έρχεται σε έντονη αντίθεση με χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, όπου δεν επιβάλλεται καθόλου φόρος στις αγορές βιβλίων.

Το μέτρο θα κοστίσει στο κράτος περίπου 330 εκατομμύρια κορώνες που αντιστοιχουν σε, περίπου, 44εκατομμύρια ευρώ.

Διάβασε επίσης:  Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: Τέσσερις συγγραφείς μιλούν για τη μαγεία της ανάγνωσης και της δημιουργίας

Η τελευταία εκπαιδευτική έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης προκάλεσε ανησυχία στη Δανία, όταν διαπιστώθηκε ότι το 24% των Δανών 15χρονων δεν μπορεί να κατανοήσει ένα απλό κείμενο, ποσοστό αυξημένο κατά τέσσερις μονάδες μέσα σε μία δεκαετία.

Με το καλό και σε εμάς (ελπίζουμε).

Πηγή

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοφιλή