Η Χρυσοβίτσα Μετσόβου, είναι το χωριό της πατάτας με παραγωγή 6.000 τόνων κάθε χρόνο.
Όπως τόνισε ο κ. Κώστας Τσαπραλής, πρόεδρος Χρυσοβίτσας, οι φημισμένες πατάτες καλλιεργούνται σε υψόμετρο 1.350 μέτρων, ενώ η συγκεκριμένη καλλιέργεια που εκτείνεται σε τρεις χιλιάδες στρέμματα γης, κρατά ζωντανό το χωριό των οχτακοσίων κατοίκων. “Η ποιότητα είναι εξαιρετική, ωστόσο, η τιμή της είναι πολύ χαμηλή”, επισήμανε.
Φέτος, η συγκομιδή, είπε ο πρόεδρος του χωριού, έγινε νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς, η κακοκαιρία που αναμένεται ενδέχεται να καταστρέψει την σοδειά και να μείνουν οι πατάτες στο χωράφι.
Η συγκεκριμένη πατάτα είναι κίτρινη, με οβάλ σχήμα και μαλακή υφή που γίνεται τραγανή όταν μαγειρεύεται, προορίζεται κυρίως για την αγορά της Ηπείρου και μπορεί να την απολαύσει κανείς σε εστιατόρια των Ιωαννίνων.
www.ertnews.gr






