Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στη συζήτηση για το ευρωπαϊκό πτυχίο

spot_img

Στις αλλαγές που διαμορφώνονται στον χώρο της ευρωπαϊκής ανώτατης εκπαίδευσης και στην προοπτική δημιουργίας ενός κοινού ευρωπαϊκού πτυχίου αναφέρθηκε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Άννα Μπατιστάτου, σε εκδήλωση στο πλαίσιο της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η Πρύτανης στάθηκε ιδιαίτερα στο λεγόμενο European Degree, το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο σπουδών, περιορίζοντας τα εμπόδια που προκαλούν οι διαφορετικές εθνικές ρυθμίσεις σε ζητήματα τίτλων, πιστοποίησης και ακαδημαϊκής λειτουργίας.

Όπως σημείωσε, στόχος είναι η ενίσχυση της ελεύθερης κυκλοφορίας της γνώσης και η δημιουργία ενός περισσότερο ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια μέσω της Ευρωπαϊκής Πανεπιστημιακής Συμμαχίας ARTEMIS.

Ήδη φοιτητές, διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, καθώς και διοικητικοί υπάλληλοι συμμετέχουν σε κοινές δράσεις με πανεπιστήμια άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Παράλληλα, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προετοιμάζονται μαθήματα ψηφιακού εγγραμματισμού, με στόχο όχι μόνο τη χρήση των νέων τεχνολογιών αλλά και την ανάπτυξη κριτικής σκέψης γύρω από τις δυνατότητες και τους περιορισμούς τους.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοφιλή