Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αχαΐα: Πως έφτασε το Λιμενικό της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας στον εντοπισμό 209 κιλών κάνναβης

Αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας και προϊόν συνεργασίας της περιφερειακής ομάδας δίωξης ναρκωτικών της Πάτρας με την αντίστοιχη της Ηγουμενίτσας ήταν ο εντοπισμός μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης (σκανκ) σε χθεσινοβραδινή επιχείρηση στο λιμάνι της Θεσπρωτίας.

Ο συντονισμός της επιχείρησης έγινε από την ομάδα δίωξης ναρκωτικών της Πάτρας, τα μέλη της οποίας αξιοποίησαν σχετικές πληροφορίες. Στην έρευνα των λιμενικών αρχών χρησιμοποιήθηκαν και οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι (Κ9) Μεζκάλ και Βλαντ. Η ποσότητα των ναρκωτικών βρέθηκε σε φορτηγό με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, ανάμεσα σε καρότσια σούπερ μάρκετ και τις παλετοθήκες. Το φορτηγό ερχόταν από Ισπανία μέσω του Μπρίντεζι της Ιταλίας και είχε προορισμό την Αθήνα. Παραλήπτες του φορτίου ήταν άτομα αλβανικής καταγωγής. Την έρευνα στο φορτηγό που μετάφερε τα 209 κιλά κάνναβης έκαναν από κοινού οι ομάδες δίωξης ναρκωτικών της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

Ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι του Έλληνα οδηγού του φορτηγού, ο οποίος συνελήφθη και ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή