Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Άρτα: Με αλιείς συναντήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Παπανδρέου

«Η υποστήριξη της βιώσιμης γεωργίας και της καινοτομίας στον τομέα της αλιείας είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών», τόνισε ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νίκος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με αλιείς στην Ανέζα Άρτας και σε παραγωγικές μονάδες υδατοκαλλιεργειών με εξαγωγική δραστηριότητα στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου και με απασχόληση πολλών εργαζομένων από την τοπική κοινωνία.

Μετά τη συνάντηση με τους αλιείς ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «εντυπωσιάστηκε από το επίπεδο της τεχνογνωσίας και την προσήλωση στην ποιότητα που διέπουν αυτές τις μονάδες παραγωγής χαβιαριού και καπνιστού χελιού επισημαίνοντας ότι αυτές οι επιχειρήσεις έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα προϊόν υψηλής ποιότητας που ανταγωνίζεται επιτυχώς στις διεθνείς αγορές».

Οι εξαγωγές τους δεν εξυπηρετούν μόνο την τοπική οικονομία, αλλά συμβάλλουν επίσης στην προβολή της Ελλάδας στον κόσμο. Σκοπεύει δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, να υποστηρίξει κάθε πρωτοβουλία που θα ενισχύσει και θα προωθήσει την ανάπτυξη του αγροτικού κλάδου και της εξαγωγικής δραστηριότητας στην περιοχή της Άρτας.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή