Iσχυρή χαλαζόπτωση και έντονη βροχόπτωση διάρκειας περίπου μισής ώρας προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα λίγο μετά τις 8 το πρωί, στον κόμβο της Νέας Σελεύκειας, στην Ηγουμενίτσα, στη Βόρεια Είσοδο της πόλης, καθώς νερά και φερτά υλικά κατέκλυσαν το οδόστρωμα, μετατρέποντάς το σε ποτάμι.

Η κυκλοφορία στο σημείο διακόπηκε για περίπου μία ώρα, καθώς μεγάλος όγκος νερού και λάσπης κάλυψε το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα τα οχήματα να ακινητοποιηθούν. Στον κόμβο σχηματίστηκαν ουρές, ενώ η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σταδιακά μέσω των παραδρόμων.

Συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας επιχειρούν για την απομάκρυνση των φερτών υλικών και τον καθαρισμό του δρόμου.

Παρόμοια προβλήματα καταγράφηκαν στις περιοχές Καλάμι, Τσιμέντα και Κορύτιανη, όπου η ένταση των φαινομένων προκάλεσε υπερχειλίσεις και δυσχέρεια στην κυκλοφορία.
Αισθητή άνοδο της στάθμης παρουσιάζει το ρέμα Γραικοχωρίου, το οποίο εκβάλλει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο. Η ροή του νερού είναι ιδιαίτερα ορμητική, με θολά και λασπωμένα νερά να κινούνται μέσα στην κοίτη, μεταφέροντας κατά τόπους φερτά υλικά.
Η κατάσταση αποδίδεται τόσο στις παρατεταμένες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, όσο και στη σφοδρή νεροποντή με χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το πρωί, επιβαρύνοντας περαιτέρω την απορροή προς το χαμηλότερο τμήμα του ρέματος, πριν από την εκβολή του στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Καθώς η στάθμη βρίσκεται κοντά στα όρια της κοίτης, ο κίνδυνος υπερχείλισης παραμένει υπαρκτός, ιδιαίτερα σε περίπτωση νέας βροχόπτωσης ή συσσώρευσης επιπλέον φερτών υλικών που ενδέχεται να παρεμποδίσουν τη ροή.
πηγή φωτογραφιών: metar.gr/Fb
www.ertnews.gr






