Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δήμος, ΚΕΘΕΑ και οικογένειες θέλουν αυτοτέλεια

Ιωάννινα-Δημοτικό Συμβούλιο-406913281_742419001262228_8598360030488352679_n

Την φωνή του με δεκάδες άλλους φορείς ανά την χώρα και με την Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ένωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννιτών, ζητώντας την διατήρηση της αυτοτέλειας του ΚΕΘΕΑ και των προγραμμάτων απεξάρτησης που υλοποιεί.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, εκ μέρους του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, η Αικατερίνη Διαμάντη ανέλυσε σημεία από το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται και ζήτησε την στήριξη ώστε να διατηρηθεί το Κέντρο ως έχει σήμερα. Εκ μέρους της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» η δημοτική σύμβουλος Σοφία Μαρκούλα που είναι και Πρόεδρος στη Σχεδία, ανέφερε στη συνεδρίαση ότι το νομοσχέδιο πέρα από την κατάργηση του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ, προβλέπει και την κατάργηση των Κέντρων Πρόληψης μεταξύ και των οποίων η «Σχεδία».

Η κυρία Μαρκούλα υπογράμμισε ότι «τα Κέντρα αποτελούν πυλώνες της πρόληψης και έχουν αφήσει σημαντικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες» και συμπλήρωσε ότι η εξέλιξη αυτή κλείνει αναίτια 75 κέντρα σε όλη τη χώρα αφήνοντας τεράστια κενά και στερώντας σημαντικές υπηρεσίες από τις τοπικές κοινωνίες. Επιπλέον, υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Γιάννης Παπαχρήστου αναφέρθηκε στη μακρά πορεία του Κέντρου και τόνισε ότι η ενοποίηση όλων των προγραμμάτων σε έναν οργανισμό με έδρα στην Αθήνα αποκόπτει τη σχέση με την κοινωνία, την ομάδα, τον θεραπευτή. «Το ΚΕΘΕΑ κλείνει, μετά από 40 χρόνια με μία τέτοια ιστορία και προσφορά θα κατεβάσει τις ταμπέλες. Αυτό αφορά όλη την κοινωνία» υπογράμμισε.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή