Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δήμος Πωγωνίου: Θα γίνει μνημείο πεσόντων

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για το Μνημείο Πεσόντων που θα αποτίει φόρο τιμής στους πεσόντες ήρωες του Έπους του ’40. Η κατασκευή του Μνημείου αποτελούσε ηθική δέσμευση του Δήμου Πωγωνίου, στα χώματα του οποίου γράφτηκαν οι πρώτες σελίδες της νεότερης ιστορία καθώς κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δέχτηκε το κύριο βάρος της Ιταλικής επίθεσης.

Το Μνημείο Πεσόντων κατασκευάζεται στη θέση «Βουρλιάσος», στην αρχή του μονοπατιού προς την κορυφή του Λόφου του Μαχητή και αποτελεί μέρος ενός μεγάλου οράματος και σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή «Πάρκου Ιστορίας» ως δείγμα τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πατρίδα.

«Ο ελληνικός λαός κι ιδιαίτερα εμείς που κατοικούμε σ’ αυτό τον τόπο αναλάβαμε τη βαριά κληρονομιά και την ιερή παρακαταθήκη, ως ελάχιστο χρέος, να τιμούμε τη μνήμη της γενιάς εκείνης του 40’ και μαζί τους τα υψηλά ιδανικά που σημάδεψαν τον Αγώνα τους. Αυτό το Μνημείο έρχεται να εκπληρώσει την ηθική δέσμευση που έχουμε αναλάβει απέναντι στους Ήρωες της πατρίδας μας», δήλωσε ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή