Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Επάρκεια προσωπικού για την Πολιτική Προστασία ζητά ο Δήμος Β. Τζουμέρκων

Επάρκεια προσωπικού ζητά η δημοτική αρχή Βόρειων Τζουμέρκων, σε ότι αφορά την Πολιτική Προστασία. Ο Δήμος θέτει ευθέως αίτημα προς την Περιφέρεια Ηπείρου, ώστε να επιλύονται σύντομα τα προβλήματα που ανακύπτουν. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στην έδρα του Δήμου, έγινε συζήτηση για το νέο νομοθετικό πλαίσιο. Με γνώμονα τα νέα δεδομένα, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δήμου, στα Πράμαντα, συνάντηση με αντικείμενο τη συγκρότηση Μητρώου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, στην οποία δόθηκε η δυνατότητα και μιας ευρύτερης συζήτησης ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο παρουσίασε ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος, ενώ σε επιμέρους λεπτομέρειες αναφέρθηκε η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Ιωαννίνων Λαμπρινή Μελισσόβα, η οποία ανέλυσε και τις υποχρεώσεις των προέδρων των Κοινοτήτων. Στην παρέμβασή του, ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Βαΐτσης επεσήμανε το οξύμωρο να προστίθενται συνεχώς υποχρεώσεις στους δήμους, χωρίς αντίστοιχα να υπάρχει μέριμνα για προσωπικό και πόρους.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η σημασία της παρουσίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στα Πράμαντα, αλλά και της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε περιστατικά τα προηγούμενα χρόνια.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή