Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Έξι συλλήψεις για κύκλωμα στις φυλακές Ιωαννίνων – Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για την υπόθεση κυκλώματος διαφθοράς στις φυλακές στα Ιωάννινα. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ένας αστυνομικός, δύο διοικητικοί υπάλληλοι των φυλακών, δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι και η σύντροφος ενός κρατουμένου. Τρεις από τους συλληφθέντες είναι γυναίκες.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα. Η γυναίκα που φέρεται να διατηρούσε σχέση με κρατούμενο, κατηγορείται ότι μετέφερε τα ποσά που κατέληγαν στον λογαριασμό του βαρυποινίτη. Εμπλοκή στο παρόανομο κυκλωμα είχαν τόσο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, όσο και αστυνομικός.

Σύμφωνα με ανώτατη αστυνομική πηγή, οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας αξιοποίησαν πληροφορίες που έφθασαν στους «Αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ εδώ και καιρό, για την δράση του κυκλώματος στις φυλακές Σταυρακίου Ιωαννίνων. Αυτές αφορούσαν διακίνηση ναρκωτικών τόσο εντός όσο και εκτός της φυλακής. Οι αρχές έχουν στην διάθεσή τους υλικό που αποδεικνύει την δράση της σπείρας.

Από τη Δευτέρα το πρωί, πραγματοποιείται μεγάλη επιχείρηση στις φυλακές Ιωαννίνων με στόχο τον εντοπισμό ένστολων και άλλων υπαλλήλων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες.

Στην έρευνα συμμετέχουν κλιμάκια του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ από τη Θεσσαλονίκη, άνδρες των ΕΚΑΜ και διμοιρία των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί ερευνούν διεξοδικά για όπλα, ναρκωτικά, κινητά και άλλα αντικείμενα που παραβιάζουν την εύρυθμη λειτουργία των φυλακών.

Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη από τον Εισαγγελέα από την Θεσσαλονίκη, που ηγείται της έρευνας. Εργαζόμενοι της φυλακής μεταφέρονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων προκειμένου να δώσουν καταθέσεις.

Ρεπορτάζ: Β. Σιώμος

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή