Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθιερώθηκε να τιμάται στις 8 Μαρτίου από την Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε το 1977, για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα ίσα δικαιώματα.

«Καλούνται οι γυναίκες μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους τους ως σύζυγοι, μητέρες και εργαζόμενες καθημερινά να αποδεικνύουν πως και θέλουν και μπορούν να τα καταφέρουν παντού, και το αποδεικνύουν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι Γυναίκες θέτουν και το πρόβλημα των γυναικοκτονιών, σημειώνοντας, πως τα αποτρόπαια φαινόμενα βίας κατά των γυναικών, κάθε μορφής βίας λεκτική, ψυχολογική, σωματική, ενδοοικογενειακή, εργασιακή είναι αδίκημα και χρήζουν τιμωρίας. Η βία δυστυχώς δεν γνωρίζει κοινωνικό ή μορφωτικό επίπεδο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην παγκόσμια φεμινιστική απεργία, στις 8 Μάρτη, υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 2ας Φεβρουαρίου και προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τέλους ωραρίου. «Αφιερώνουμε τον φετινό εορτασμό της 8ης Μάρτη στις γυναίκες της Παλαιστίνης που είναι αυτές και τα παιδιά τους τα πρώτα θύματα αυτού του πολέμου. Ζητάμε την κατάπαυση του πυρός, διεκδικούμε την προστασία όλων των αμάχων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων, την απόρριψη του εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Γάζα και τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης», αναφέρει.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή