Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ιωάννινα: Ενάντια στις εξορύξεις φορείς και πολίτες

Μια ακόμη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Κούρεντα των Ιωαννίνων για το μείζον θέμα των εξορύξεων, στο οικόπεδο που βρίσκεται στο χωριό Γουργιάνιστα. Φορείς και πολίτες από την Ήπειρο, στην πρόσφατη συνάντηση δήλωσαν ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουν» την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, υπενθυμίζοντας πως, όπως και την προηγούμενη φορά, η εταιρία «θα βρει σθεναρή αντίσταση» από τους πολίτες που αντιδρούν από την πρώτη στιγμή.

Παράλληλα, θέτουν και το ζήτημα του υδροφόρου ορίζοντα, εκτιμώντας πως η προσφυγή που έγινε στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα γίνει κατανοητή για το μείζον πρόβλημα και τις αρνητικές συνέπειες που θα υποστεί το φυσικό περιβάλλον.

«Η μελέτη της εταιρείας αποκρύπτει βασικά στοιχεία», ανέφερε ο Θωμάς Φώτσης, κάνοντας λόγο για «ξεχασμένα στοιχεία» της εταιρίας, ζητώντας από τους συγκεντρωμένους πολίτες να αντιδράσουν με «τόλμη και αποφασιστικότητα».

Καταλήγοντας, ανέφερε και το επιχείρημα πως η εταιρία δεν έχει συγκεκριμένο πλάνο για την αποκατάσταση του τοπίου, κάτι που έχουν επισημάνει εξ αρχής φορείς και πολίτες της Ηπείρου που αντιτίθενται στις εξορύξεις υδρογοναθράκων.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή