Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ιωάννινα: O Θωμάς Μπέγκας διεκδικεί θέση στο ΔΣ της ΚΕΔΕ στο πλευρό του Χάρη Δούκα

Μια θέση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, διεκδικεί ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, συμπορευόμενος με το Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Οι εκλογές διεξάγονται το Σάββατο στην Αθήνα και ο δήμαρχος Ιωαννίνων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει την απόφαση να συμμετάσχει, ζητώντας τη στήριξη των συναδέλφων του – μελών της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ.

Οι προθέσεις του κ. Μπέγκα για συμμετοχή στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ είχαν διαφανεί μετά την άρνησή του να αναλάβει την προεδρία της ΠΕΔ Ηπείρου, καθώς είχε ενημερώσει από τότε για την επιθυμία του να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του κ. Δούκα.

Αυτό άλλωστε είχε πει και στη διάρκεια εκδήλωσης που είχε γίνει στα Γιάννενα με ομιλητή το δήμαρχο Αθηναίων, όταν είχε δηλώσει «παρών» στην μάχη του για την προεδρία της ΚΕΔΕ.

Η δήλωση Μπέγκα

Η δήλωση της υποψηφιότητας του κ. Μπέγκα έχει ως εξής:

«Πιστός στις αρχές και τις αξίες μου για μια αυτοδιοίκηση με αυτοτέλεια και αξιοπρέπεια, πήρα την απόφαση να δώσω την μάχη στις εκλογές της ΚΕΔΕ συμπορευόμενος με τον Χάρη Δούκα και την παράταξη “Αυτοδιοίκηση Τώρα”.

Η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, γι’ αυτό πρέπει να είναι ισχυρή και ανεξάρτητη.

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε και όχι να επαιτούμε για αυτά που μας αναλογούν.

Να εξασφαλίσουμε τους θεσμοθετημένους πόρους από την εκάστοτε κυβέρνηση για να μπορέσουμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί.

Να ανοίξουμε νέους δρόμους με την πιο άμεση διασύνδεση των δήμων μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα χρηματοδοτικά της εργαλεία, μέσω της ίδρυσης Διαχειριστικών Αρχών σε επίπεδο δήμων ή σε επίπεδο Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.

Ήρθε η ώρα η ΚΕΔΕ να εκπληρώσει το ρόλο της και να αποτελέσει τον θεσμό που θα παλεύει να κατοχυρώσει τα δικαιώματα της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης με έναν και μόνο σκοπό: την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στο κορυφαίο συλλογικό όργανο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης θα πρέπει να ακούγονται φωνές απ’ άκρου εις άκρου της χώρας.

Στην κατεύθυνση αυτή, ως δήμαρχος Ιωαννίνων, της πρωτεύουσας της Ηπείρου, ζητώ τη στήριξη των συναδέλφων μου αιρετών και δεσμεύομαι για τη συνεπή και αγωνιστική μου παρουσία.

Το οφείλω στους δημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους.

Το οφείλω στον τόπο μου.

Το οφείλω στην Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρετώ με πάθος».

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή