Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ιωάννινα: Στο εδώλιο 25 φοιτητές για επεισόδια το Νοέμβριο του 2020

Η δίκη για τα επεισόδια που συνέβησαν κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου στα Ιωάννινα τον Νοέμβριο του 2020 αναμένεται την Τρίτη 19 Μαρτίου.

Τα επεισόδια χαρακτηρίστηκαν ως πρωτοφανή για την περιοχή, με τραυματίες, προσαγωγές και συλλήψεις φοιτητών.

Είκοσι πέντε φοιτητές είναι κατηγορούμενοι με την Επιτροπή Υπεράσπισής τους να ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Χτυπούν τη Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία:καταστρατηγούν το άρθρο 16, ανοίγουν τις πόρτες στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μετατρέπουν τη μόρφωση σε ακριβό εμπόρευμα. Φορολογούν τους πάντες, εκτός από τους πλούσιους. Καταδικάζουν τους αγρότες στην ανέχεια. Δεν κάνουν τίποτα για την ακρίβεια η οποία κατατρώει το λαϊκό εισόδημά. Ξοδεύουν πακτωλούς χρημάτων σε πολεμικούς εξοπλισμούς εμπλέκοντάς μας σε πολέμους, αντί να διορίζουν γιατρούς, νοσηλευτές, καθηγητές και να ενισχύουν τους μισθούς.

Η μοναδική λύση βρίσκεται στους αγώνες, στο δρόμο που χάραξαν οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου, στους σημερινούς αγώνες των φοιτητών, αγροτών και εργαζομένων. Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε κάθε αγωνιστή που διώκεται από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής», καταλήγει η ανακοίνωση.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή