Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Καταιγίδα στα Ιωάννινα – Έπεσαν δέντρα και κολώνα της ΔΕΗ

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής μετά την έντονη βροχόπτωση, σε συνδυασμό με αέρα, που εκδηλώθηκε πριν λίγη ώρα, στα Ιωάννινα.

Συνολικά οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί της πόλης κλήθηκαν να επέμβουν σε δέκα περιστατικά κόβοντας και απομακρύνοντας δέντρα από το οδόστρωμα, από αυλές σπιτιών, ακόμη και από αυτοκίνητα.

Στην Παλαιά Βλαχόστρατα από Σταυράκι προς Βουνοπλαγιά έπεσε κολώνα της ΔΕΗ και συνεργεία του ΔΕΔΗΕ έφτασαν στο σημείο για να επιληφθούν της βλάβης, ενώ την κυκλοφορία των αυτοκινήτων διευκόλυνε η αστυνομία. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κοπής μεγάλου κλαδιού δέντρου στην οδό Γαριβάλδη.

Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αριστείδη Μπαρτζώκα στο Μετεωρολογικό Σταθμό του Πανεπιστημίου στις 14:00 η θερμοκρασία ήταν 37ᵒC και η σχετική υγρασια 22%. Στις 16:00 η θερμοκρασία ήταν 21ᵒC και η σχετική υγρασία 99%. Πτώση και άνοδος 16ᵒC και 77%, αντίστοιχα, δηλαδή, μέσα σε ένα δίωρο. Η εικόνα από τον μετεωρολογικό δορυφόρο δείχνει τις νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου που έφεραν τη – μάλλον ευπρόσδεκτη – βροχή.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή