Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κίνδυνος κατολίσθησης από τα βραχώδη πρανή του κάστρου Ιωαννίνων

Στα Γιάννενα, σε πολυσύχναστο σημείο της πόλης, στην οδό Διονυσίου Φιλοσόφου στα βραχώδη πρανή του κάστρου παρατηρήθηκε διάβρωση και έτσι υπάρχει η πιθανότητα κατολίσθησης, κάτι που μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες, καθώς αρκετός κόσμος διέρχεται από την περιοχή.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν τα έργα περίφραξης περιμετρικά του βράχου και από εδώ και πέρα ο δήμος καλείται σε έναν αγώνα δρόμου, μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες, την αρχαιολογία και επιστημονικούς φορείς για το πώς θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, έτσι ώστε να μην απειληθεί το τζαμί, το κάστρο και φυσικά ανθρώπινες ζωές.

«Δεν είχαμε κατολισθήσεις, λειτουργούμε προληπτικά. Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου παρατήρησαν ότι υπάρχει μια διάβρωση και αμέσως ήρθαν σε συνεννόηση με το ινστιτούτο γεωλογικών μελετών έτσι ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα και μια εμπεριστατωμένη άποψη από τους επιστήμονες. Κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες, κλείσαμε το ένα ρεύμα του δρόμου. Δεν εφησυχάζουμε και δεν παίζουμε με την ασφάλεια των πολιτών », όπως ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, ο κ. Πέτρος Παλάσχας, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Έργων Συντήρησης, Πρασίνου, Παιδικών Χαρών – Αδέσποτα Ζώα.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή