Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μαθητές τριών Λυκείων του Λασιθίου στα Πράμαντα

Με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Ηπείρου και της Κρήτης πλημμύρισε την Τρίτη η πλατεία των Πραμάντων, με μαθητές του γυμνασίου με λυκειακές τάξεις Πραμάντων και τριών λυκείων του νομού Λασιθίου να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Εξωστρέφεια και Πολιτιστική Αλληλεπίδραση», στο οποίο συμμετείχε το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Πραμάντων, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους Χρήστο Χριστογιάννη, Ευαγγελία Κίτση και Ηλία Πινακούλια, με στόχο την εξωστρέφεια του σχολείου και τη γνωριμία, επικοινωνία και αλληλεπίδραση μαθητών και εκπαιδευτικών με άλλες σχολικές μονάδες.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν και το 2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας, το ΓΕΛ Σητείας και το ΓΕΛ Μακρύ Γιαλού, μαθητές και εκπαιδευτικοί του οποίου επισκέφθηκαν τα Πράμαντα.

Από την πλευρά του δήμου Βορείων Τζουμέρκων οργανώθηκε μια εκδήλωση υποδοχής στο συνεδριακό κέντρο του δήμου, όπου τους μαθητές και εκπαιδευτικούς καλωσόρισαν ο δήμαρχος Νίκος Βαΐτσης, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Γιούλης και Αικατερίνη Παπαϊωάννου, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Πολιτισμού και Παιδείας Ελισσάβετ Μπουτσορα και ο πρόεδρος της κοινότητας Πραμάντων Στάθης Σιαπλαούρας.

Ακολούθησε ένα μικρό γλέντι στην πλατεία των Πραμάντων, με την ορχήστρα να δίνει το σύνθημα και τους μαθητές να παρουσιάζουν χορούς των περιοχών τους, σε μια ζώσα διαδικασία ανταλλαγής πολιτιστικών στοιχείων, ηθών και εθίμων.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή