Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Περιοδεία Κασσελάκη σε μειονοτικά χωριά της Αλβανίας

Το Καλπάκι Ιωαννίνων και τα χωριά της εθνικής μειονότητας στη Νότια Αλβανία επισκέφτηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε  και με εκπροσώπους της Ομόνοιας και της ΜΚΟ Εστία, και συζήτησε τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική εθνική μειονότητα και κυρίως της αυτό της ερημοποίησης αφού πολλοί νέοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή. Ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη χορήγηση ομογενειακού επιδόματος, την ενίσχυση των υποδομών και την πολιτική προστασία, αλλά και για την παιδεία και την υγεία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κομματικοποιούνται τα εθνικά ζητήματα. Ως αξιωματική αντιπολίτευση θα είμαστε θεσμικοί για να στηρίξουμε τον Ελληνισμό όπου κι αν βρίσκεται, ιδίως εκεί όπου έχει χύσει αίμα για τη λευτεριά της πατρίδας μας. Δεν θα σας ξεχάσουμε».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το μειονοτικό σχολείο στις Βουλιαράτες με τους περίπου 110 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης, όπως της έλλειψης καθηγητών και βιβλίων, αλλά και της μη αναγνώρισης των ελληνικών πανεπιστημιακών πτυχίων.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή