Δυναμικό «παρών» στη Θεσσαλονίκη έδωσε και η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου.
Οι πυροσβέστες συμμετείχαν στην ένστολη κινητοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας, προβάλλοντας σειρά οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.
Μεταξύ άλλων, ζητούν την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και την αμοιβή της υπερεργασίας.
Στα αιτήματα περιλαμβάνονται ακόμη η αύξηση της εκτός έδρας αποζημίωσης, η επέκταση της μάχιμης πενταετίας και η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
Η κινητοποίηση είχε ιδιαίτερη συμβολική βαρύτητα, καθώς πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα που ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν στην Τραπεζίτσα της Κόνιτσας.
Το κεντρικό μήνυμα των πυροσβεστών ήταν χαρακτηριστικό: «Δεν επαιτούμε, σεβασμό και αξιοπρέπεια ζητάμε».
www.ertnews.gr






