Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σε Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λ. Σ , Αντιναύαρχο Γεώργιο Αλεξανδράκη.

Ο  κ. Γκίκας έδωσε έμφαση στην εμπιστοσύνη που δείχνει η πολιτική ηγεσία προς τις γυναίκες και τους άνδρες που υπηρετούν στο Λιμενικό  ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την περαιτέρω αναβάθμιση και ισχυροποίηση του Σώματος σε μέσα και δυνατότητες.

Κατά την συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Ζερβόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων “Μικρών Νησιών και Ενδοπεριφερειακών Συγκοινωνιών”, Σπύρο Αργυρό, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις Λιμενικές Υποδομές, στα υπό εξέλιξη Λιμενικά Έργα στην Π.Ε. Κέρκυρας και στα ζητήματα που απασχολούν τα ακριτικά Διαπόντια Νησιά.

Κατά την επίσκεψη στον Λιμενικό Σταθμό των Οθωνών, σε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Οθωνών κ. Τάσο Κασσίμη, ο κ. Υφυπουργός ανέφερε πως θα υποβληθεί τον Ιούλιο η αίτηση χρηματοδότησης προς την Διαχειριστική Αρχή, ώστε να υπάρξει εγκαίρως η απόφαση ένταξης για να προκηρυχθεί το μεγάλο έργο της κατασκευής του Λιμένος Οθωνών.

Στις συναντήσεις που έγιναν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, κ. Αθανάσιο Πορφύρη και τον Εκπρόσωπο της επενδύτριας εταιρείας Grimaldi, κ. Αθανάσιο Κουλούρη, παρουσία του Βουλευτή Θεσπρωτίας, Βασίλη Γιόγιακα, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, το ζήτημα της βελτίωσης του Πορθμείου, η κατασκευή της προβλεπόμενης Μαρίνας στην πόλη της Ηγουμενίτσας και η πρόθεση της εταιρείας για κατασκευή ναυπηγοεπισκευαστικής δυνατότητας στην περιοχή.

Τελικός σταθμός της υπηρεσιακής επίσκεψης ήταν ο Λιμενικός Σταθμός Παξών, όπου εκτός από το υπηρεσιακό σκέλος, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Παξών, Σπύρο Βλαχόπουλο, ετέθη το ζήτημα της στέγασης των υπηρετούντων στελεχών και προτάθηκε η εξέταση δυνατότητας παραχώρησης κατάλληλου οικοπέδου από τον Δήμο Παξών για την κατασκευή κατοικιών για τα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή