Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Στο Υπουργείο για τις διακοπές ρεύματος ο Δήμαρχος Σουλίου

Συνεχείς διακοπές ρεύματος αντιμετωπίζουν τα χωριά του Δήμου Σουλίου, γεγονός που υποχρέωσε τον Δήμαρχο Αθανάσιο Ντάνη να απευθυνθεί με επιστολή του προς τον ΔΕΔΗΕ να μεταφέρει τη δυσαρέσκεια και τη διαμαρτυρία του για την κατάσταση αυτή.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο δήμαρχος «το φαινόμενο των διακοπών ρεύματος επαναλαμβάνεται ακόμη και σε κατάσταση καλό καιρού, θέτοντας σε κίνδυνο όσους αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας και ιδιαίτερα σε όσους χρήζουν κατ’ οίκον ιατρικής φροντίδας και θεραπείας (όπως για παράδειγμα τη χρήση συσκευών παροχής οξυγόνου) ενώ πολλές αναφορές υπάρχουν για ζημιές σε οικιακό και επαγγελματικό εξοπλισμό».

Ο Δήμαρχος Σουλίου Αθανάσιος Ντάνης, μετά από το έγγραφο που είχε απευθύνει στον διαχειριστή του δικτύου, επισκέφθηκε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία του συνόλου των δημοτών του Δήμου για τις πολύ συχνές, αιφνίδιες και μεγάλης διάρκειας διακοπές ηλεκτροδότησης, καθώς και να πιέσει για την επίσπευση των διαδικασιών επίλυσης του εν λόγω ζητήματος, αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Ο Δήμαρχος, λόγω απουσίας του Υπουργού, συναντήθηκε με συνεργάτες του, οι οποίοι και τον διαβεβαίωσαν ότι το Υπουργείο θα απευθυνθεί στον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου, αφενός να συζητηθούν οι λόγοι στους οποίους οφείλεται η συχνότητα των διακοπών ηλεκτροδότησης και αφετέρου οι ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί ο οργανισμός, για την εξάλειψη των λόγων αυτών και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος η επίσκεψη του Δημάρχου στο Υ.Π.ΕΝ. θα επαναληφθεί σύντομα για συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή