Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
spot_img
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Υφ. Εθνικής Αμύνης και την Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων για τα Ιωάννινα

Τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, αρμόδιο για θέματα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς του, σχετιζόμενα με τον νομό Ιωαννίνων και ιδιαίτερα για τις εξελίξεις για το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο Ιωαννιτών και της δημιουργίας του Πάρκου Ιστορίας στο Καλπάκι, με στόχο την ανάπτυξη του στρατιωτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ξεκινάει σύντομα συνεννοήσεις με τη νέα δημοτική αρχή Ιωαννίνων, προκειμένου να εξευρεθεί η αμοιβαία βέλτιστη λύση για το θέμα του στρατοπέδου Βελισσαρίου, με δεδομένη τη σύμφωνη γνώμη του ΓΕΣ για αποδέσμευση του μεγαλύτερου μέρους του στρατοπέδου. Ήδη το γραφείο του Υφυπουργού έχει επικοινωνήσει προς τούτο με το γραφείο του Δήμαρχου, κ. Θ. Μπέγκα.   

Από την άλλη πλευρά και όσον αφορά στο μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη του στρατιωτικού τουρισμού στο Καλπάκι, που θα υπογράψουν, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Πωγωνίου και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, έγινε γνωστό πως από 15/4/2024, το τελικό σχέδιο του τέθηκε υπόψιν του Υπουργείου και αναμένεται σύντομα η οριστική του κατάρτιση.

Ο κ. Κ. Τασούλας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό κ. Ι. Κεφαλογιάννη για την ενημέρωση και ζήτησε οι διαδικασίες της ολοκλήρωση των δύο προγραμμάτων αυτών να προχωρήσουν με ρυθμούς αποτελεσματικούς και σε πνεύμα συνεργασίας με τους αυτοδιοικητικούς φορείς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας δέχθηκε επίσης σήμερα στο γραφείο του την Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων, Βαρβάρα Παπαδοπούλου, που διευθύνει τη συστηματική ανασκαφή στο Βουλευτήριο της Δωδώνης, επικεφαλής ερευνητικής ομάδας. Την ανασκαφή αυτή ως γνωστόν χρηματοδοτεί η Βουλή των Ελλήνων.

Η κ. Παπαδοπούλου ενημέρωσε τον κ. Κ. Τασούλα για τις μέχρι τώρα εργασίες, για τις νέες εργασίες διαμόρφωσης στη στοά του κτηρίου, για την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής και στατικής προμελέτης, σχετικά με την αναστήλωση του Βουλευτηρίου και τις ψηφιακές αναπαραστάσεις του σημαντικού και εμβληματικού αυτού μνημείου του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης.

Ψηφιακή αναπαράσταστη του Βουλευτηρίου της Αρχαίας Δωδώνης

Ο κ. Τασούλας συνεχάρη την κ. Παπαδοπούλου και την ερευνητική ομάδα και παρέσχε τη διαβεβαίωση πως η Βουλή θα συνεχίσει τη συνδρομή της, ώστε σύντομα χάρη στη μερική αναστήλωση του κτηρίου και τη διαμόρφωση του εσωτερικού του χώρου να μπορεί να γίνει κατανοητή και στους επισκέπτες η αρχική λειτουργία του.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img

Δημοφιλή