Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου, 2026
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Συνδιάσκεψη φορέων για την ισότητα και την προστασία γυναικών στην Ήπειρο

spot_img

Με αφορμή την ολοκλήρωση της καμπάνιας των 16 ημερών του ΟΗΕ για την εξάλειψη της γυναικείας κακοποίησης, η  Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας (ΠΕΠΙΣ) Ηπείρου συγκάλεσε χθες διευρυμένη συνεδρίαση με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Στόχος ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας και η καθιέρωση ετήσιας συνδιάσκεψης για την αποτίμηση δράσεων και τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς.

Η πρόεδρος Γιούλα Μητροκώστα τόνισε τη δέσμευση της Περιφέρειας στην προώθηση της ισότητας και την αντιμετώπιση της βίας. Παρουσιάστηκαν οδηγίες για θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ φορείς από την εκπαίδευση, την αυτοδιοίκηση, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και οργανώσεις γυναικών ανέδειξαν τις δράσεις και τις ανάγκες συνεργασίας.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων υπογράμμισε τη σημασία των υπηρεσιών του και της γραμμής SOS 15900.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοφιλή