Πέμπτη, 12 Ιουνίου, 2025
spot_img

Top 5 ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ζητούμενο είναι οι σχολικοί αγώνες στην Πρέβεζα

spot_img

«Έλλειψη χρηματοδότησης για τους σχολικούς αγώνες στην Πρέβεζα» επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει έλλειψη χρηματοδότησης.

«Στις 13 Μαΐου, οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Πρέβεζας ενημερώθηκαν αιφνιδίως ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι φετινοί σχολικοί αγώνες, που γίνονται κάθε χρόνο τέλος Μαΐου, λόγω αδυναμίας κάλυψης του κόστους μεταφοράς των μαθητών και της αμοιβής του γιατρού που απαιτείται να παρίσταται σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο», υπογραμμίζει ο βουλευτής.

Και επισημαίνει πως το 2024, οι σχολικοί αγώνες στην Πρέβεζα πραγματοποιήθηκαν χάρη σε εράνους και προσωπικές συνεισφορές των Διευθυντών των σχολείων και των Συλλόγων Γονέων, καλύπτοντας τα έξοδα χωρίς καμία κρατική συνδρομή.

Την ίδια στιγμή, αναφέρει, τα έξοδα των σχολικών αγώνων για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής έχουν ήδη καλυφθεί φέτος, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την ισότιμη μεταχείριση όλων των μαθητών και των βαθμίδων εκπαίδευσης. Και σημειώνει πως η ευθύνη χρηματοδότησης των σχολικών αγώνων, όπως είναι γνωστό, ανήκει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.

www.ertnews.gr

Πηγή

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοφιλή